Jaarlijstje (3) – Esbjörn Svensson Trio – Seven Days of Falling

Een serieuze muziekblogger zet alleen muziek uit 2010 op het jaarlijstje. Omdat ik dat toch niet ben, mag ook oudere muziek die ik in 2010 ontdekte op het lijstje. Zeker als het om het Esbjörn Svenson Trio gaat.

‘Nog één album dan’, dacht ik. De hele avond heb ik muziek met jazz-invloeden gedraaid, maar aan een echt jazzalbum was ik nog niet toegekomen. Ik ben moe van de vele indrukken en van 900 kilometer traag autorijden in drie dagen. Het vooruitzicht is een nacht gebrekkig slapen op deze nachttrein. Buiten is donker, al uren. Ik ben blij met de iPod.

Aan de man van de speciaalzaak annex kapper voor artistiekelingen had ik gevraagd wat hij aan zou raden, omdat ik zelf niks weet van jazz. Zijn advies had ik gekocht als cadeau. Het bleek een schot in de roos. Dit was een cd van een Zweedse jazzpianist die helaas was overleden bij een duikongeluk, zo vertelde H. ‘De Radiohead van de jazz’, was zijn omschrijving.

Een paar dagen later had ik toch eens wat gegoogled naar een dode Zweedse jazzpianist. Nu heb ik permanent vier albums van het Esbjörn Svensson Trio op de iPod staan. Er zijn nog een stuk wat andere albums die ik bewaar voor later.

*

Luisteren op Spotify


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *