Cassettebandjes

(Zoals een goed weblogstukje betaamt, begint dit bij de kassa).

Vlak voor sluitingstijd stond ik bij de kassa van de Bart Smit. Daar kom ik het afgelopen jaar vaker. Is dat leeftijd? Terwijl de jongen achter de kassa ongeinteresseerd een plastic speeltje in staat te pakken, hoor ik iets van vroeger. ‘Welk liedje is dit ook weer’, zeg ik. ‘Geen idee’, zegt de jongen achter de kassa. ‘Oh, natuurlijk, Robert Miles met Children, uit 1996 ofzo’.

Altijd nuttig, dat soort kennis etaleren. Niet dat ik korting kreeg ofzo. Vermoedelijk was de jongen achter de kassa 4 ofzo toen dat een hit was.

Toen dat een hit was, waren er nog casettebandjes. Met behulp van het gratis krantje van de hitparade, dat je bij de Free Record Shop kon halen, wist je op welke positie liedjes stonden in de hitparade, en wanneer je de knop moest indrukken om een liedje te kunnen opnemen van de radio op je cassettebandje. Deze week heb ik mijn cassettebandjes weggegooid.

Al had ik al minstens 8 jaar geen apparaat meer om cassettebandjes mee af te spelen, ze lagen er nog steeds. Ik ben namelijk vrij slecht in weggooien. De fysieke bandjes heb ik weggegooid, maar niet zonder de playlists te bewaren. Met veel plezier heb ik een playlist in Spotify samengesteld met nummers van die bandjes.

hoesje

Sinds cassettebandjes zijn we immers al weer 3 muziekdragers verder. Cd’s kwamen en gingen. Momenteel gebruiken we draagbare harde schijven met mp3-bestanden. Nog wel, want de opvolger heeft zich al aangediend: streaming muziek. Als u nog geen Spotify heeft geprobeerd, kan ik u dat van harte aanraden.

De playlist, met midden jaren 90 nostalgie, staat voor u klaar.


Comments

2 reacties op “Cassettebandjes”

  1. Je bent jonger dan ik, want mijn bandjes stammen uit de jaren 80! En ik heb ze nog allemaal, heb ook nog een cassette deck (en een pick up), dus draai nog wel eens een bandje en LP. Bedankt voor de reminder trouwens, ik wil al maanden een account aanmaken op Spotify, maar vergeet het elke keer weer.

  2. mijn cassettebandjes waren ook ouder (en zijn mij al jaren geleden ontvallen).

    felix meurders was in die jaren onze held, omdat hij bij de hitparade op hilversum 3 nooit door de muziek lulde.

    je aanbeveling van spotify kan ik alleen maar onderschrijven. sinds spotify heb ik itunes niet één keer geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *