Noties over (online) video

Met youtube en consorten heb ik weinig op. Online video kijken, ik doe het eigenlijk alleen als mensen zeggen dat ik dit of dat echt moet kijken.

Over de oorzaak had ik nooit nagedacht.

Tot de analogie met (hyper)tekst me opviel: er zitten geen links in video. Je kan er moeilijk doorheen zappen omdat er aan het begin geen inhoudsopgave in zit. Video is per se lineair – wie een tekst voor zich krijgt, heeft veel meer mogelijkheden om deze tot zich te nemen.

Wat vind u: onzin of niet?


Comments

2 reacties op “Noties over (online) video”

 1. Ben het daar wel mee eens, denk ik. Als je makkelijker zou kunnen skippen, dan zou ik echt hele stukken overslaan bij het kijken van youtubevideo’s om bij de gewenste passage uit te komen. Maar ik ben dan ook een uitermate ongeduldig persoon, als ik eerlijk ben.

 2. online bewegende beelden bekijken
  is al een goed ‘bekeken’ medium
  dat meer vrijheid geeft
  dan alle traditionele beeldbuizen bij elkaar.

  en natuurlijk
  kun je
  allerlei
  omwegen bewandelen om maar niet te hoeven kijken – – –
  maar het is jouw keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *