De wet van de remmende voorsprong; of een uurtje op Google Plus

Sinds een uurtje heb ik dus een account op Google Plus, en vanaf nu wordt mijn leven geheel anders.

Of toch niet.

Ergens kan ik het niet geheel serieus meer nemen, zo’n weblog, met een gemiddelde van drie bezoekers per dag en een reactiesysteem uit het jaar 2003. Ik bedoel: hier moet je terugkeren om te zien wat er gebeurt nadat je een reactie hebt achtergelaten, in plaats van het terug te zien in je timeline.

Enfin, wees niet bang, ik heb nog tot april 2012 betaald dus ik zal het weblog nog niet vermoorden.

Maar ondertussen is ’t wel aantrekkelijk om alles onder te brengen bij Google Plus binnen een paar maanden. Hoppa, weblog eruit, Twitter eruit, Flickr eruit (Google Plus kan ook heel goed foto’s doen). Al die oude meuk vervangen door iets nieuws. Google Plus is nu nog heftig beta, maar als dat gaat lopen kan het Internet vervangen worden door Google Plus.

Al mis ik nog een beetje de openheid van Twitter op Google Plus. Als je op Twitter een beetje rondtweet heb je zo een schare nieuwe interessante volgers erbij, via Google Plus zie ik dat nog niet zo snel gebeuren.

Of ik dat niet allemaal een beetje eng vind, de enorme hoeveelheid walled gardens die aan ’t ontstaan is bij Apple, Google en Facebook. Ja, en anderzijds is het razend interessant hoe snel al deze ontwikkelingen zich opvolgen. Een korte opsomming:

e-mail: sinds 1999

website: sinds 1999

weblog: sinds november 2001

dit weblog: sinds maart 2003

flickr: sinds 2005

twitter: sinds november 2008

linkedin: sinds november 2008

facebook: sinds september 2010

En daartussen was er onder andere Geocities, Hyves, Wikipedia en nog veel andere dingen waarvan ik mailtje bewaar met welkomsberichten. Dus wat brengt 2012, 2014 en 2016?


Comments

6 reacties op “De wet van de remmende voorsprong; of een uurtje op Google Plus”

 1. Ik denk dat het best twitter zou kunnen vervangen. Ik heb nu al een groepje onbekenden achter me aanhangen op Google+. Geen idee wat ze van me moeten, maar hossa… wat een feest. ๐Ÿ˜‰

 2. maarten avatar
  maarten

  @Rosalie: en is er wat interactie met die onbekenden? Dan is het wel grappig, als ze niks zeggen heb je er ook niet veel aan…

 3. Daar zit ik dan met mijn faxapparaat…

 4. Je hebt het mooi omschreven Maarten.
  Ik ben nog erg aan het zoeken wat ik met Google+ aanmoet. Potentie heeft het, en hangt bij mij erg op het slagen van een mobiele app. Nu is het nog erg 2010 via de website.
  Maar ja, het is allemaal nog aardig beta.

  Van de week heb ik trouwens ook al mijn (meest gebruikte) aanwezigheden op het web op een rijtje gezet (teravest.net). Nu druk doende mijn digitale workflow te finetunen. Eens zien of Plus daar een rol in kan krijgen.

 5. > Ergens kan ik het niet geheel serieus meer nemen, zo’n weblog …

  Ofschoon mijn eigen schrijven zich momenteel wat sporadisch aan de wereld toont heeft dat niets te maken met de vermeende onvolwassenheid van het medium weblog. Een weblog is als een eigen auto, sociale media als een bus. Niet jij, maar de buschauffeur bepaalt waar je heengaat. Met sociale media gaat het dan ook niet om de chauffeur, maar om de reisgenoten. Je kunt gemakkelijker kletsen, want je hoeft niet op de weg te letten. En daar is verder natuurlijk niks mis mee.

  Maar technisch gezien kun je met een weblog alles (en meer) wat je met sociale media kunt. Je reactiesysteem heeft een eigen feed, en die feed kun je weer aan een timeline koppelen, om maar iets te noemen. De mogelijkheden zijn werkelijk onbegrensd.

  Neemt niet weg dat ik zelf ook benieuwd ben naar Google Plus. Heb alleen nog geen uitnodiging ๐Ÿ˜‰

 6. maarten avatar
  maarten

  Een aardige visie over de verhouding Twitter / Google+ / Blog werd ook gegeven door Erwin Blom: http://www.erwinblom.nl/blog/2011/7/16/bloggoogletwitter-30100300.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *