Inzake de Shetlands

Merel had een verhaal over een Shetlandpony. Het beest was los gaan lopen over het erf van de boerderij, en had daarbij een doos kippenvoer ontdekt. Nadat de Shetlandpony 15 kilo kippenvoer had gegeten, was ’t bij de dierenarts beland omdat dat soort hoeveelheden ziekmakend zijn voor zo’n klein dier. De dierenarts heeft geprobeerd het beest te behandelen, maar het bleek te laat, de Shetlandpony overleed ’s nachts.

Waarom stopte de Shetlandpony dan niet met eten? Volgens het verhaal kennen Shetlands geen ‘stop’. Dat verklaart daarmee wel waarom de Shetland-eilanden eruit zien zoals ze eruit zien: kaalgevreten graslanden waar geen boom wil groeien.

Als u nog een ecologische grasmaaier zoekt, weet u wat u moet doen.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *