Jaarlijst (2012)

Al jaren post ik zo eind december een jaarlijst met de leukste albums van het afgelopen jaar. Wat er van blijft, daar twijfel ik wel over (zie voorgaande jaren), maar voor nu zijn al die lijstjes leuk vermaak. Op willekeurige volgorde de beste vondsten:

Of Monsters and Men – My Head is an Animal – Vrolijke, niet al te ingewikkelde popfolk uit IJsland. Als u een beetje radio heeft geluisterd het afgelopen jaar kent u Little Talks natuurlijk. Platgespeeld tijdens de verhuizing.

Lisa Hannigan – Passangers (2011) – Eigenlijk uit al een release uit 2011, maar pas in 2012 op de radar verschenen, dankzij een hartverwarmend concert in Tivoli

Blaudzun – Heavy Flowers – Na jaren waarin Blaudzun vooral in kleine zaaltjes te vinden was, een mooie doorbraakplaat

Einar Stray – Chiaroscuro (2011) – Terwijl alle hipsters op Festival de Beschaving naar het podium snelden toen Alt-J kwam spelen, was Einar Stray voor mij de ontdekking terwijl ik in de zon in het gras lag. De Sigur Ros van Noorwegen, maar dan met meer jazz, meer piano, een meer variëteit.

Sharon van Etten – Tramp – Zonder vooropgezet plan kreeg ik het voor elkaar om Sharon van Etten in een half jaar drie keer te zien spelen. Iets dat voor een Amerikaanse artieste nog wel onwaarschijnlijk is, maar die op blijft duiken op festivals. Fijne muziek, soort The National meets sintersongwriter.

DIIV – Oshin – van de (stampvolle) Ekko naar David Letterman in twee weken, deze band speelde het klaar

dEUS had met Quatre Mains nog een single die de moeite waard is, maar waar het album het niet haalt.

Dit allemaal zelf horen? Luister naar de Jaarlijst


Comments

2 reacties op “Jaarlijst (2012)”

  1. Einar Stray ga ik beluisteren, maakt mij nieuwsgierig. dEUS. Ik vind de restjes op Following Sea beter dan Keep You Close. De meningen zijn verdeeld over het laatste album.
    Tip: Gogo Penguin. Op Spotify te vinden. Doet denken aan de door jou vorig jaar (of was het nog eerder?) getipte Esbjorn Svensson Trio.

  2. Esbjorn Svensson Trio stond op het lijstje uit 2010.
    Gogo Penguin ga ik proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *