Enige dagen terug las ik een eerste hands-on review van Google Glass, de nieuwe gadget van Google. Of het ook een commercieel succes wordt is nog een grote vraag, maar het principe staat er: een bril die je draagt die als computer dient.

Meest fascinerend en huiveringwekkend vind ik het concept van een camera in de bril, waardoor je alle momenten van de dag filmt. Als dat gemeengoed wordt, welke implicaties heeft dat dan als al onze sociale handelingen (gesprekken, ontmoetingen) worden vastgelegd op beeld? Immers, alles wat binnenkamers wordt geacht te blijven, om welke reden dan ook, kan openbaar worden. Al onze fouten kunnen in letterlijke vorm worden herhaald. Vergeten wordt onmogelijk. Nu was dat dankzij de camera op de telefoon al een tijdje aan de gang, maar dit is nog wat indringender.

Op een dag blijven alleen acteurs over.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *