Er was ook Retsina

De wijkwebsite maakte melding van een nieuw winkel in Griekse delicatessen. Dus liep ik vanochtend niet alleen naar de bakker, maar ook even langs de Griekse winkel.

Het bleek toch iets anders dan ik me had voorgesteld. Dat etiketten Griekse producten met Griekse letters zijn beschreven had ik van tevoren kunnen bedenken. Maar mijn Grieks is niet meer wat het geweest is. Maar dat er ook vooral Grieks gesproken werd, en weinig Nederlands, vond ik wel verrassend. Er moesten drie personen aan te pas komen om mijn bestelling te helpen. Nu staan er twee pakjes in de koelkast.

Er is vast een underground Griekse gemeenschap in de buurt, want zonder Griekssprekenden kan zo’n winkel niet lang bestaan. Of zou er toch ergens een gymnasium zijn?


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *