Naar de Alpha

Afgelopen donderdag was ik in Den Haag. Rond het middaguur loop ik door de binnenstad, om wat te eten te halen. Het is een leuke omgeving om even een luchtje scheppen rond het middaguur. Op straat wordt van alles opgebouwd. Vast voor de koninginnenach, volgende week.

Op het moment dat ik de Albert Heijn uitloop, zie ik rechts een grote menigte naderen. Demonstranten zijn geen ongebruikelijk beeld in de hofstad. Een eindje verderop ontdek ik dat ze demonstreren tegen de bezuinigingen op het gevangeniswezen. Dat is af te lezen aan grote vlaggen waar ook de namen van de vakbonden op staan. De speakers spelen Ilse de Lange in afwachting van de menigte. Op een rij – het lijkt Lowlands wel – staan de frietkraam en de drankkraam.

Wat een feest. Zelfs demonstreren is er business geworden. Morgen staat er een andere belangengroep.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *