Zelf een stabureau maken van resthout

Ondertussen duurt de coronacrisis ruim 10 maanden en sindsdien heb ik zeker 80% van de tijd thuis gewerkt. In de zomer was er iets meer mogelijk, maar met de herfst kwam de thuissituatie weer terug. En dus weer terug in een situatie met weinig beweging en afwisseling.

In de kerstvakantie kwam ik Harmoni Desk tegen. Een stabureau, zou dat een goed voornemen zijn om iets meer beweging te krijgen gedurende de werkdag? Maar met 195 euro behoorlijk aan de prijs. Martijn wees me nog op alternatieven zoals de Upsta die een fractie goedkoper is.

Maar: kon ik niet zelf iets maken wat er op leek? Via a beautiful mess had ik snel een voorbeeld gevonden gemaakt uit multiplex.

Het werd toch iets anders. Al een aantal jaar terug had ik verschillende houten standaards gemaakt waar boeken op kunnen rusten. Zo kan je boeken in je kast ook een beetje tentoonstellen.

Op een van die standaards kan mijn laptop staan en vervolgens zet ik die standaard op de magnetron om een prettig hoogte te hebben om naar te kijken (vergelijkbaar met het eerder genoemde voorbeeld van a beautiful mess). Daarnaast moest er een plank zijn voor een extern toetsenbord en muis. Twee restjes multiplex aan elkaar gezet (80×25 cm) en vervolgen hoekjes afgerond om te voorkomen dat je je polsen er aan openhaalt.

Daarna heb ik zo’n twee weken gewerkt met een stapel (kook)boeken of atlassen onder de toetsenbordplank. Dat geeft namelijk de mogelijkheid goed te oefenen met een prettige hoogte voor het toetsenbord. Die hoogte is voor ieder mens anders, en aanvankelijk had ik de hoogte te laag ingeschat. Pas vandaag heb ik echt pootjes onder het toetsenbord gemaakt.

Een tijdelijke oplossing. Niets zo permanent als een tijdelijke oplossing.

Verder is het ding niet echt de moeite waard: gemaakt uit verschillende restjes hout (er zit multiplex, vuren en mdf in), maar het gebruik van een bureau om aan te staan als afwisseling op zitten bevalt goed. Kosten: nul euro (geheel gemaakt met bestaande restjes, houtlijm en een paar schroeven).


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *