De Krook

Een aantal maanden terug waren we in Gent. Mooie binnenstad, erg toeristisch. En zoals in menig Europese stad wordt nog altijd geinvesteerd in vernieuwing in de binnenstad.

Een waarschijnlijk niksig stukje aan de rivier werd de plek van een nieuwe bibliotheek. Hoewel we tegenwoordig veel van scherm lezen, doen we dat wel het liefst in een sacraal centraal huis vol boeken. Anders lijkt me populariteit van nieuwe bibliotheken in stadscentra niet te verklaren.

niksig stukje rivier, dankzij deze mooie set historische kaarten van Gent

Of is het doel een andere? Is het doel niet een gebouw, maar het maken van een stuk stad met nieuwe paden voor fietsers en wandelaars? Die indruk blijft bestaan na bezoek aan de Krook, de nieuwe bibliotheek in Gent. Want hoe goed is de ruimte rondom de bibliotheek gelukt, zo tegen valt het bezoek aan de bibliotheek.

Grijs, bruin en vloerbedekking. De bieb is uitermate prikkelarm.En hoewel gloednieuw, zitten de vlekken al in het tapijt. Wellicht het tijdstip (te laat), welicht de temperatuur (veel te warm), wellicht het verplichte mondkapje maar ik werd geen fan van de bibliotheek.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *