Jaarlijstje: Big Americans

De nieuwe muziek in 2023 werd gekenmerkt door de grote Amerikaanse acts. In april en mei luisterde ik veel naar 72 Seasons van Metallica terwijl ik het raam van mijn schuur aan het repareren was en heen en weer reed naar de bouwmarkt.

Zittend op het balkon van het vakantiehuisje, met uitzicht op de Sloveense Alpen, viel vanuit de Wifi ineens een nieuw album van Foo Fighters naar beneden. Grote thema’s, grote uitzichten.

The National bracht maar liefst twee albums uit dit jaar. Een grote band, dus altijd aandacht voor, al is de vraag of op lange termijn niet vooral wat losse nummers de toekomst in gaan.

Eigenlijk van 2022, maar ook in 2023 nog veel geluisterd: Taylor Swift. Wereldwijde artiest. Het is laat en er is een hoop gedoe geweest als ik om tien uur ‘s avonds een taxi instap. Ik dirigeer de chauffeur naar de bestemming en hij is blij verrast dat ik toch Duits blijk te spreken. Nou ja, ieder geval genoeg om in een taxi te praten over wat mis ging en of het klopt dat morgen een feestdag is. Over tien minuten ben ik bij een hotel en is het gedoe weliswaar niet opgelost, maar ieder geval onder controle. Om de bijna-thuisstemming alvast in te zetten klinkt Anti-Hero ook daar over de radio.

(Morgen deel 2)


Comments

Eén reactie op “Jaarlijstje: Big Americans”

  1. Wat tof dat je weblog weer wat ontroest is. Metallica staat ook in mijn lijstje, Taylor Swift net niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *