Zomerlezen (1)

Vorig jaar las ik De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren van Murakami. In dat boek stuurt hij de hoofdpersoon (Tsukuru) vanuit een vertrouwd leven in Tokyo op reis naar Finland om een oude bekende (Kuro) op te zoeken en raadsels op te lossen. Kuro is vanuit Japan gemigreerd naar Finland. Onze hoofdpersoon vliegt naar Europa, wat een wereldreis is, en komt er achter dat hij niet in de hoofstad moet zijn omdat Kuro in de zomermaanden op het platteland verblijft. Dus Tsukuru naar het platteland. Met een gehuurde auto de bossen in waar willekeurig huisjes lijken te liggen en huisnummers niet al te aanwezig zijn.

Vorig jaar geheel niet verwacht toen ik dat las, maar nu dwaal ik zelf door de bossen. Vandaag leerde ik dat veel eigendom in de bossen versnipperd is. Veel families hebben kleine stukjes, gemiddeld 40 hectare. Onvoldoende voor bosbouw, genoeg om een zomerhuisje op te zetten.

Met de huurauto op het platteland.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *