Knielen op een bed violen

Na de grote hoeveelheid aandacht voor Knielen op een bed violen in de jaarlijstjes besloot ik het boek van Jan Siebelink te lezen. Over het verhaal zal u ondertussen ook wel gehoord hebben, en anders kunt u de samenvatting raadplegen. Het verhaal, dat komt wel overeen met de samenvatting, zo denk je de eerste helft van het boek. Pas in de tweede helft beginnen de verschillende conflicten die in het boek zitten naar buiten te komen. Zo bouwt het verhaal zich langzaam op. Het is een ambachtelijk verhaal, met oog voor details. Veel mooie voorbeelden van show, don’t tell. Maar dat is ook wel waar het boek ophoudt – het is vooral een mooi verteld verhaal, geen ideeenroman. Kortom: goed boek, maar of het aanvoerder van mijn jaarlijst was geworden, betwijfel ik.


Comments

3 reacties op “Knielen op een bed violen”

  1. Alweer een niet al te positieve recensie.. laat het bedje violen maar voor wat het is.

  2. Hij viel mij na alle beoordelingen wat tegen, maar vond hem absoluut niet slecht!

  3. ik hoor ook iedereen er over
    maar dat hele nederlandse hang-up met gereformeerd zijn gedoe, daar heb ik niks mee
    of ben ik nou verkeerd geinformeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *