.Next

Eerder schreef ik hier recensies over boeken en muziek. Misschien zou ik ze eens op een rijtje moeten zetten – ze zijn veel Gegoogled. Maar nimmer schreef ik een recensie over een krant – op een enkele sneer naar de Telegraaf of het AD na.

Maar nu is er een mogelijkheid. De nieuw NRC.next. Natuurlijk, ik val niet binnen de doelgroep – ik ben te jong en lees toch wel een krant. Objectief ben ik dus niet. Maar leuk is het natuurlijk wel voor een nieuwsjunk, een extra krant. En het viel me niet tegen. NRC.next bevat veel grafieken en overzichtjes, en interactieve grapjes waarbij de lezer gevraagd wordt mee te denken. Het is natuurlijk te bezien of zoiets werkt, maar een gemeenschap van betrokken lezers is natuurlijk goud waard voor een krant. En inhoudelijk kan de krant prima mee met de ochtendkranten – ik zou de Trouw lager inschatten, en de Volkskrant hoger.

Maar daarmee is ook het grote nadeel benoemd. Het is een ochtendkrant. Eerlijk gezegd ben ik ’s ochtends meer geinteresseerd in 15 minuten extra slapen dan in 15 minuten krant lezen.


Comments

4 reacties op “.Next”

  1. die laatste alinea verraad je leeftijd ๐Ÿ™‚

  2. Jamaarrr, je kan die krant toch de hele dag door lezen? Daar is hij ook voor bedoeld, althans volgens de meneer die ‘m aanprees op TV. ’s Ochtends pagina 1 & 2, de rest in de loop van de dag. Hele dag wat te doen! ๐Ÿ™‚

  3. @Moniq: alsof er geen stapels werk op mij wachten ๐Ÿ™‚

  4. hm
    onder trouw
    en net boven de spits
    (twintig minuten en ie was uit…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *