Campingvliegvelden

Stansted is een non-plaats. Een campingvliegveld, dat er uit ziet alsof het morgen weer afgebroken kan worden. Een douanekantoor, incheckbalie, een bak winkels en restaurants, en allemaal zo gebouwd dat je ze op kan pakken en ergens anders neer kan zetten zonder dat iemand het verschil zou zien. Vijf vliegvelden heb ik gezien de afgelopen twee weken, en eigenlijk zijn ze allemaal hetzelfde. Je zou ze op wieltjes kunnen zetten, en van de ene plek naar de andere plek kunnen transporteren. Het is dan nog een praktisch probleem dat vliegtuigen waarschijnlijk sneller vliegen dan vliegvelden kunnen rijden, maar in theorie zou je dus op een en hetzelfde vliegveld kunnen vertrekken en aankomen, en toch van plaats veranderen.

Enfin, ik ben weer terug.


Comments

6 reacties op “Campingvliegvelden”

  1. Zolang je maar geen vloeistoffen meeneemt…

  2. Vliegende vliegvelden dan maar? Hoe dan ook, welkom terug!

  3. Gelukkig, eindelijk eens iets anders te lezen. Welkom terug.

  4. Welkom terug, op welk vliegveld dan ook!

  5. @Petra: zat ik daar op Stansted, had ik nog een fles met 1.2 liter water bij me. Die heb ik toen maar opgedronken.

  6. Welkom terug, alhoewel ik nog niet zoveel van je gelezen heb…
    In die vliegveldtheorie zit wel een speciaal soort van onwrikbare logica!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *