Jaarlijstje (1)

Als ik mijn jas bij de garderobe wil afgeven, kom ik er achter dat ik geen cent meer op zak heb. Wel een stapel plastic, maar daar betaalt men niet mee. Met een stempel op de hand snel ik naar buiten, naar het nabij gelegen winkelcentrum. Ik ren een stuk, het miezert ook nog. Bij een filiaal van de ABN Amro trek ik twintig euro uit de muur. Terwijl ik sta onder een schrootjesplafond komt een landloper aanlopen en grapt of ik voor hem ook even een half miljoen wil pinnen. Kredietcrisis, roep ik terug, er is geen geld meer.

a balladeer – Mary Had A Secret

*

In de trein spreken twee vrouwen over methodes van kinderopvang. Althans, het gaat over een bepaalde club die veel participatie van ouders vraagt maar dan ook heel goed. Ik beluister de iPod, op zoek naar nummers die ik onder een fotoreeks kan monteren (iets dat ik achteraf niet doe). Later spreken ze over Cat Power, dat het zo’n mooie vrouw is, en wat hun favoriete album dan is. ‘Cat Power’, denk ik, ‘nooit over nagedacht hoe die er uit ziet’. Net als zij ben ik onderweg naar Paradiso, waar ze een wisselvallig concert zou geven. En waar de belichting ook niet dusdanig was dat de mooie vrouw goed tot uiting kwam. Jukebox blijft echter een geweldig luisteralbum.

Cat Power – I Believe In You

In plaats van een koud jaarlijstje, dit jaar een verhaaltje bij de opvallendste nieuwe muziek van het jaar.


Comments

4 reacties op “Jaarlijstje (1)”

  1. Wat een puik plan, dit. Vind je het heel erg als ik ‘m jat? Ben er nog niet zeker van of ik dat wil, maar ik kan het maar beter van tevoren gevraagd hebben.

    Oh ja, het is niet alleen een puik plan, het is ook volledig geslaagd!

  2. Geen probleem, lijkt me leuk om te lezen! Voor de komende dagen – je moet je lezers niet overvoeren – heb ik er sowieso nog twee klaar staan.

  3. Ik vond Cat Power live een beetje tegen vallen.

  4. cat power vind ik best te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *