In gedachten

Vervolgens rijd ik terug naar huis. Rotonde stoplicht stoplicht stoplicht stoplicht oprit snelweg klaverblad snelweg afrit stoplicht stoplicht stoplicht. Ik denk na over de implicaties. Met deze interpretatie verandert de zaak. Maar gezien de heikele status van dat onderdeel, dat nog steeds niet is vrijgegeven, is de discussie voorlopig theoretisch en zou toetsing moet uitwijzen wat de feitelijk waarde is. Daarmee is discussie overigens niet minder interessant. Want als je dat zou kunnen, wel, dat opent perspectieven.

Daarnaast speelt Marissa Nadler haar gitaarliedjes op de radio ter voorbereiding op vanavond. Ik probeer vandaag haar teksten te doorgronden maar kom niet verder dan dat ze letterlijk kleurrijk zijn. Rood, blauw, zwart, geel, groen, zilver, allen komen ze voor in haar lange uithalen.

Het is groen en ik trek op. Maar mijn voorganger vertrekt niet zo snel. Vanwaar dat? Geen afgeslagen motor, de auto gaat nog vooruit. Verkeerde versnelling. Dan pas zie ik het: voor me, op de baan links van me, liggen glasscherven. Twee auto’s rijden naar de kant. Daar moet, vlak voor me, een aanrijden zijn gebeurd. Niks van gemerkt. Voortaan minder diep na denken.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *