De boogjes

Al maanden, misschien een jaar, wordt afslag Hooggelegen verbouwd. Voor degenen die het niet kennen, het bestaat uit een boven de snelweg gelegen rotonde met twee kleine boogbruggetjes (foto).

Schermafbeelding 2014-07-31 om 21.43.54

Al een jaar of 20 rijd ik regelmatig daarover. Het is vreemd, maar ik hecht me aan een stuk beton. Hoe ouder men wordt, hoe meer vroeg er ontstaat maar hoe minder er van vroeger overblijft. In infrastructuurland doet men niet zo erg aan nostalgie (stoomtreintjes daargelaten), maar ik hoop stiekem dat ze deze bruggetjes in een museum plaatsen. IJdele hoop, waarschijnlijk slopen ze die dingen en komt er een saai vierkant viaduct voor in de plaats. Er wordt op de locatie al maanden fanatiek met zand geschoven. Het nieuwe krijgt langzaam vormr. Elke keer rijd ik juichend over één van de bruggetjes. Nu kan het nog! Elke keer weet ik dat het de laatste keer kan zijn.

Nu ben ik er al drie weken niet geweest. In de krant stond iets over de openstelling van een nieuw viaduct.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *