Contouren op het puntje van de tong

Ben ik de enige die dat heeft, vraag ik me af.

Met Zus was ik in de stad. Bij de marktkraam verkochten ze muziekspullen. Zus ging een ding kopen. Een ding is een stukje plastic dat je op je gitaar kan zetten, op de hals op de snaren kan bevestigen, zodat je een ander geluid uit je gitaar krijgt.

Van het woord had ik nooit gehoord, al herkende ik het principe wel. Het woord ben ik weer vergeten. Het enige dat ik me herinner is dat het vijf letters heeft en met een C begint. Ben ik de enige die dat heeft? Een woord, een naam half onthouden en alleen nog de contouren van het woord kunnen omschrijven. De meeste mensen hebben er niet veel aan als je ze de contouren van een woord vertelt.

Als ik toch eens wist wat ik wilde zeggen.


Comments

6 reacties op “Contouren op het puntje van de tong”

  1. Een capo?

  2. Dat ja. Moet je alle gesnorde mannetjes in je hoofd voorstellen, al jouw lades doorspittend, op zoek naar dat woord.

  3. Ja. Dat dus. Maar dat fenomeen, van het net niet weten maar wel het aantal letters kunnen noemen! Herkent u dat of ben ik gek? (Dat laatste in ieder geval, toch wel).

  4. In dit geval wel, want ‘capo’ telt slechts vier letters.. ๐Ÿ˜‰

  5. Ja die aantal letters tic is wel een beetje gek ja. ๐Ÿ˜‰ Ik vergeet dan ook echt alles van het woord.

  6. Ik vind dat eigenlijk niet gek, dat aantal letters. Ik ben zelf heel visueel van geheugen (misschien net iets anders als jij).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *