Noord-Holland

Met de Apostel was ik in Noord-Holland. Voor mij is dat terra incognita: zelden heb ik een reden om boven het Noordzeekanaal te komen. Een vakantie in Andijk, vijftien jaar geleden, bracht me eens in West-Friesland. Nu was ik er terug. Het eerste dat ik zag na het passeren van het bord ‘Welkom in West-Friesland’ was een bord met richtingen. Leeuwarden 99 kilometer. Hoewel reeds zo’n 800 jaar afgescheiden van de rest van Friesland is de band blijkbaar nog innig. De Apostel ontkende: noem West-Friezen geen Friezen.

Daarnaast, later die dag, het AZ-stadion gespot. Er werd getraind – dus alvast voorkennis opgedaan voor de toto van deze week. Voorkennis met 100 kilometer per uur, dat wel.


Comments

2 reacties op “Noord-Holland”

  1. West-Friesland vind ik eigenlijk een rare regio. Zo net niet zeg maar.

  2. Jij komt er vaker, begrijp ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *