In het trappenhuis

Na stad en land (vijf winkels) waren er nieuwe schoenen. Een mens kan immers niet altijd op sneakers lopen, zeker als je af en toe heer op stand speelt. En Teva’s zijn ook enkel geschikt voor de zomer, hoewel ze tot een temperatuur van 15 graden best kunnen.

Vijf winkels later had ik dus nieuwe schoenen. In het trappenhuis hoorde ik het al. Ze zijn nogal luidruchtig, de nieuwe schoenen, terwijl er eigenlijk geen opvallende hak onder zit. Klik-klak-klik-klak, je hoort mij een trap af gaan en een gang door lopen. Nu heb ik ze drie dagen gedragen en ben ik het geluid iets genuanceerder gaan horen. Misschien ben ik ook wel iets anders gaan lopen, maar het geluid is net te hard, te dof, te diep om een vrouwenhak te zijn.

Toch zou ik bijna, om het even uit te proberen, langs een bouwplaats lopen, om te kijken of er op- of omgekeken wordt, vanwege het geluid van de hak.


Comments

3 reacties op “In het trappenhuis”

  1. Leren hak? Ik tik ook immer lekker door de straat. Je kunt het echter wel horen. Het tikritme van de vrouw op hakken ligt hoger.

  2. Mijn tikkende laarzen voelen altijd een stukje imposanter dan mijn sluipende gympjes. Ben je er al aan gewend?

  3. Oeh. Lekker gevoel hè?
    Ik heb laatst een paar laarzen gekocht en verheugde me erop – maar het viel een beetje tegen. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *