Raadsels van deze tijd

Onbekend nummer terroriseert me.

Onbekend nummer belt als ik me aan het scheren ben, als ik aan het hardlopen ben, als ik boodschappen doe en als ik aan het koken ben (dat koken kan nogal luidruchtig zijn vandaar dat ik zo’n telefoon niet hoor.

Al enige weken vind ik regelmatig gemiste oproepen.

Maar een voicemail inspreken en de identiteit bekend maken, ho maar.

Misschien is het Dirk met de vraag of ik z’n bank wil overnemen (wat een slechte grap)

Dat drijft me tot het randje (die zin klinkt als een anglicisme).

Binnenkort sluit ik mezelf nog een week op met alleen mijn mobiel in de hand om maar niet langer de telefoontjes te missen. En dan kunnen ze mij na een week naar een rusthuis sturen om te herstellen van al die spanningen als ik nog niet weet wie het is. Twee maanden naar een rusthuis in een warm land? Nog niet eens zo’n onaantrekkelijk idee. Dus misschien kunnen we een ploegendienst organiseren? Een stuk of zes vrijwilligers die mijn telefoon 24 uur per dag in de gaten houden?

Vrijwilligers?


Comments

5 reacties op “Raadsels van deze tijd”

 1. Dan heb je je hele leven stil gezet om die telefoon op te nemen.
  En dan hoor je aan de andere kant:
  “Hallo meneer -censuur-, wij van Eneco mogen u een fantastisch aanbod doen..”

 2. maarten avatar

  Daar ben ik inderdaad een beetje bang voor, voor een deceptie.
  Daarom werf ik ook vrijwilligers voor zo’n 24-uurs team, ik ga natuurlijk niet zelf zitten wachten op dat telefoontje ๐Ÿ™‚

 3. Om de paar maanden word ik heel vaak op een dag gebeld door een onbekend nummer dat heel snel ophangt, zodat ik niet eens de tijd krijg om op te nemen. Eerst dacht ik aan prinsen op witte paarden en stille aanbidders, maar ondertussen ga ik er maar vanuit dat het een vreemde technische storing is. Succes ermee!

 4. Zo ben ik een tijdje lasig gevallen door wat bleek de Nederlandse energie… te zijn. Die belden op de stomste tijdstippen. Wat ik nog het meest vervelend vind is dat er wanneer je opneemt vaak een te lange stilte valt voordat ze vragen “spreek ik met mevrouw Noordermeer”?

 5. Meestal is het het Parool. Net een proefabonnementje gehad? Ik werd een aantal maanden geleden 2 weken lang 7 keer per dag gebeld – tijdens werktijden, dus gemiste oproepen. Succes ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *