In de rij

Ja, zelfs In de rij voor de kassa, maar gelukkig niet bij de supermarkt. Zo’n weblogklassiekke openingszin is het nog net niet.

Plaats van handeling is het Gemeentemuseum in Den Haag op zondagmiddag. Er waren meer mensen op het idee gekomen om daar op derde kerstdag naar toe te gaan. En dus stond er een lange rij voor de kassa. Het gehele voorportaal stond vol. Die straatkrantverkoper die u op de Streetview-foto ziet stond er overigens ook in het echt, maar was wel binnen gaan staan.

Terwijl ik langzaam richting kassa schuifelde bezag ik het publiek. Ik week wel een beetje af in mijn vale spijkerbroek. Overhemd en casual chiq waren meer de regel. Soms vergeet ik hoe Den Haag ook kan zijn. Hier kwamen de bezoekers voor high culture in een traditioneel museum met zalen en schilderijen. De gemiddelde leeftijd in de rij werd door mijn aanwezigheid aanzienlijk naar beneden gehaald.

De culturele elite ging stapvoets naar de kassa. Op de naastgelegen vijver waren drie skaterboys heen en weer aan het rennen over het smeltende ijs. Het noodlot van het zachte ijs tartend sprongen ze van de kant het ijs op.

Natuurlijk gebeurde dat wat er te verwachten was. Een van de jongens ging tot z’n knieen door het ijs en was nat. De rij produceerde een schaterlach.

De jongens hadden de aandacht volledig getrokken, want ze wisten van geen ophouden.

Boem. En onderuit op het ijs.

De culturele elite kan gelukkig ook om low culture grappen lachen.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *