Kun je dansen op de maan (1)

Als de PVV in de regering komt, ga ik emigreren, zei ik voor de verkiezingen. Sinds een paar dagen lijkt het een reële mogelijkheid dat er een minderheidskabinet komt met gedoogsteun van de PVV. Dat is geen PVV in de regering maar nagenoeg hetzelfde.

Een openlijk racistische partij in de regering, of als steunpilaar van de regering. Dat vraagt om antwoorden.

*

Actie, schrijf Eva (stukje 31 juli). Maar wat voor actie? Want failure is not an option.

*

Een invasie van draken, dat zou Nederland goed doen. Gebrek aan een groot gezamenlijk doel (behalve wereldkampioen worden) zorgt ervoor dat Den Haag zich bezig houdt met gerommel in de marge.

Of misschien anders: er zijn wel grote doelen maar ze worden te weinig als zodanig geadresseerd.

*

Het is goed dat mensen mondig zijn geworden, dacht ik vandaag, vergeleken met vroeger zijn ze daardoor misschien beter in staat hun belangen te behartigen. Het vervelende is dat mensen die mondigheid ook inzetten op momenten dat het totaal niet nodig is, waardoor allerlei intermenselijke relaties sneller worden afgebroken dan worden opgebouwd.

*

Maar waar kan ik heen?

Als ik dan woord wil houden en emigreer?


Comments

5 reacties op “Kun je dansen op de maan (1)”

 1. Duitse schrijvers die geen lid wilden van de Kulturkammer, of op een andere wijze zichtbaar wilden worden voor het Nazi-regime, gingen in ‘innere Emigration’.

  Dat lijkt me in deze tijden niet de oplossing. Evenmin als wegtrekken uit het land. Maar voorlopig ben ik ook nog niet verder dan verstomd te staan over de enorme machtsgeilheid van het CDA. Zelfs al heb ik deze partij al vaker beschuldigd hypocriet genoeg te zijn alles te offeren om te kunnen blijven regeren.
  http://boeklog.info/2009/05/21/benauwd-in-het-midden/

 2. Is er een plaats tussen de sterren waar je heen kan gaan?

  Ik heb getwijfeld over België. Omdat iedereen daar lacht (nou, da’s geen waar). Ik heb getwijfeld over België, want dat taaltje is zo zacht.

  Ik heb nog geen spijt gehad van onze verhuizing naar het land der Belgen. Alleen de pindakaas en drop mis ik wel, maar gelukkig kan ik die 20 km verderop kopen.

 3. Nog even en er is zelfs een plaatsje vrij hier in Antwerpen!

 4. maarten avatar

  Tijdens het schrijven van dit stukje dacht ik ook iets op te schrijven over Belgie als optie. Met als vervolgopmerking dat Belgie binnenkort ook niet meer bestaat.

  Maar emigratie is ook geen oplossing. Enfin. Misschien over een tijdje nog een deel 2 van dit stukje, want hoewel het nog niet in mijn hoofd zit, gaat de titel blijkbaar wel uit van een deel 2.

 5. Geen dingen beloven die je niet waar kunt maken.

  *

  Groenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *