Een typische A4-rijder

Gisteren waren we in het Palais des Beaux Arts in Lille, het lokale Museum voor de Schone Kunsten. Behalve dat het belachelijk goedkoop was voor zo’n gigamuseum (€ 5,80 voor iets dat even groot is als bijvoorbeeld Boijmans van Beuningen) hadden ze ook dit schilderij:

Leuven of Brussel – Barbe van Croesinck en Lodewijk Quarré (ca.1480) – Palais des Beaux Arts de Lille (foto: Paul Hermans)

Maar waarom heeft die kerel links op het schilderij een AUDI-logo op z’n t-shirt?


Comments

4 reacties op “Een typische A4-rijder”

 1. Ik had me bij de titel iets anders voorgesteld, maar het overtrof m’n verwachtingen. Ik denk dat aliens of tijdreizigers hier iets mee te maken hebben.
  Leuk! Dat zeker!
  Hoe zijn Lille en het museum verder?

 2. maarten avatar
  maarten

  Museum is een tikkeltje groot, naar verluid het tweede in omvang van Frankrijk, na het Louvre. Veel en divers materiaal, van oude Egypte t/m 20 eeuw. Veel late middeleeuwen, renaissance, 16e en 17e eeuw..

  Lille beviel zeker voor een dagje uit, op sommige plekken wel met de rauwheid van een arbeidersstad, maar er zijn ook leuke, oude stukken tussen en in een stad met 1 miljoen inwoners is altijd wel genoeg te zien en je kan er goed eten. Helaas was de door Weeronline beloofde 14 graden niet helemaal waar, het werd niet meer dan 6 graden.

 3. Wat een bizar en grappig detail op z’n schilderij.

 4. Heel simpel: product placement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *