In Europa (introductie)

Ongeveer een jaar geleden waren R. en ik aan het daten. Drankje, bioscoop, zoals dat gaat. We zijn beide reizigers, dus als zij vertelde over een grensovergang bij Costa Rica, dan had ik een verhaal over de entree van Wit-Rusland. In een chat ontstond op een gegeven moment de vraag welke grote steden je had bezocht, en zodoende gingen we tellen op deze lijst op Wikipedia. Van de 104 steden bezocht ik er tientallen.

Ondertussen staat het telefoonnummer van R. gecategoriseerd in het mapje ‘Vroeger was alles beter’, een restcategorie met contactgegevens die ik niet meer gebruik. Zo gaat dat soms.

Maar van ieder contact dat je opdoet blijft iets hangen. De lijst op de wiki ben ik niet vergeten. Bij de tientallen steden horen allemaal herinneringen. Geuren, routes en temperaturen. Daarom is dit de start van een serie gebaseerd op de indrukken die al de bezoeken op me maakten. De (papieren) reisdagboeken liggen in de kast, de foto’s staan op de harde schijf te verstoffen.

(En ja: hierdoor ontstaat een soort format, en dat maakt een weblog volschrijven eenvoudiger). Ergens deze week het eerste deel: Utrecht.


Comments

4 reacties op “In Europa (introductie)”

 1. Ik lees in die twee zinnen van je tweede alinea al een compleet boek. Als je de serie op soortgelijke wijze aanpakt kan Geert Mak zijn borst natmaken ๐Ÿ˜‰

 2. dan moet ik maar weer ’s wat vaker komen…
  in Belarus geweest dus ? wanneer en waarom ?

  #nieuwsgierig

 3. maarten avatar
  maarten

  @Anders: in 2007, tussen 3 uur ’s middags en circa 2 uur ’s nachts. Met de trein naar Moskou toe, vanuit Keulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *