In Europa (3): Cordoba

Het is midden op de dag als ik het station uit loop. Begin september is de hitte nog niet verdreven uit Andalusia. Ondanks dat besluit ik te lopen naar het centrum, het kan niet meer dan een kilometer zijn. Rugzak op en lopen.

Een half uur later besluit ik in een bushokje te gaan staan om uit de zon te zijn en een bus af te wachten. Hier is duidelijk niet het centrum van de stad. Het is fors boven de dertig graden, het water is op. De bus heeft airco. Leve EU-subsidies.

*

Drie uur ’s nachts op een plein. Met de talen van het continent bijeen en alles door elkaar spreken. Alcohol zorgt dat spreken aanvankelijk gemakkelijker gaat, maar na verloop van tijd wordt het ingewikkelder. Het plein is goeddeels leeg en wordt schoongespoten. Voordat de schoonmakers verder gaan nemeneen pauze en eten hun broodjes.

*

Het werd middag en opnieuw ruim boven de dertig graden. Te veel om iets te doen. Ik lees Flaubert op een bankje onder een boom en probeer wakker te blijven. De kathedraal was mooi maar de hitte blijft me bij.

*

cordoba


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *