Het verhaal van de plaats

Een weiland en een windmolen op de achtergrond. Hier liep ooit een spoorlijn, ontdekten we toen we deze zomer op vakantie waren op Funen (Fyn). De eerste aanwijzingen zaten in de straatnamen van een naburig dorp: de Stationsvej.

Een avond fanatiek googelen levert meer beeld op. Engelse wiki is al snel niet goed genoeg, dan maar puzzelen in het Deens. Dat levert het antwoord: er was inderdaad een spoorlijn. De volgende avond klimmen we een stukje omhoog – ook in Denemarken kan dat. Al snel staan we op een kunstmatige spoordijk die tegenwoordig een karrenspoor is.

karrenspoor

Dit is het idee van het verhaal van de plaats: ik ben zo vaak geintrigeerd door hoe plekken kunnen veranderen in de tijd, dat ik mijn vondsten wil documenteren.

via http://www.kvindebjerg.dk/index.php?Svendborgbanen.php

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *