Electric Mario

Spring op een paddenstoel, krijg een extra leven. Zo ging dat in Super Mario en dit verhaal gaat over een extra (muzikaal) leven.

Een paar weken terug zette 3voor12 een concert van Spinvis online. Omdat ik er geweest was – weliswaar bij een andere show – wilde ik het nog eens luisteren, maar dan wel graag in de auto. Dus ytdlp aan het werk gezet.

Vervolgens de vraag: hoe ga ik dat in de auto afspelen? Tot nu toe gebruikte ik daar Apple Music voor, dat de erfgenaam is van iTunes. Maar Apple Music is met z’n tijd mee aan het gaan. Het is niet meer de verzamelbak van MP3 met de daar aan gekoppelde liedjeswinkel. Het is nu een opdringerig programma dat je streaming-abonnementen probeert te verkopen. Dank u, maar daar heb ik Spotify al voor.

Hoe langer ik hier tik, hoe meer ik over digital legacy zal schrijven. Muziek is ook zoiets: ik ben volledig overgeschakeld naar het streaming-tijdperk, maar op mijn schijf staan ook nog zo’n 1.000 mp3s met live-opnames, bootlegs, weggevers en andere geluidsbestanden die niet in Spofity voorkomen en waarschijnlijk er ook niet zullen komen. Net als vinyl, cassettes en cd’s zijn ze begonnen aan de lange weg naar het einde, op zoek naar liefhebbers die er toch tijd in willen steken.

Er moet een oplossing zijn, en toen kwam ik Doppler tegen. Goed gemaakte, moderne software die de functionaliteit van iTunes vervangt als database voor mp3-bestanden.

Met Doppler reden we naar Drenthe heen en weer met live-muziek. Vandaag luisterde ik Nils Frahm, en ook kwam ik voor het eerst in tijden Electric Mario van the New Earth Group tegen.

Dus spring op die paddenstoel, wie weet welk volgend leven er ligt te wachten voor je oude muziek!

—-

WordPress-oprichter Matt vraagt voor zijn verjaardag meer blogs. Schrijft u ook wat?


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *