Arsenaal grapjes gezocht

Ja, deze zomer ga ik naar Tanzania, zegt J. Op safari en dan na afloop nog een aantal dagen aan het strand in Zanzibar.

Mooi hoor. Na Botswana en Laos en nog eens Tanzania de zoveelste die een verre vliegreis aankondigt in de omgeving.

Hoe daar mee om te gaan, vraag ik me af, op een relaxte manier? In deze tijd kan je zo’n vliegreis wat mij betreft niet meer verantwoorden. Das war einmal. Een betekenisvolle reis kan je ook prima in Europa maken, met een fractie van de co2-uitstoot.

Onlangs vertelt andere J., bij de koffieautomaat, dat hij naar Vietnam gaat. ‘Dat is best een verre treinreis’, reageer ik. Die vond ik best goed gevonden om de vliegreis indirect ter discussie te stellen.

Maar er is een arsenaal grapjes nodig om op een prettige manier al die vakanties op losse schroeven te zetten en het denken in beweging te krijgen. Heeft u ze?


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *