Terwijl de Giro morgen z’n derde week in gaat, moest ik terugdenken aan een project dat zich in 2021 op Twitter afspeelde: Kook de Giro. Het was immers de coronaperiode, we sleepten ons van lockdown naar lockdown.
Met input van alle volgers gaf ik antwoord op deze vraag:
Zaterdag start de Giro d’Italia. Voor de renners een uitdaging, en om zelf ook een uitdaging te hebben bedacht ik 3 weken lang alleen Italiaans te koken. Pasta, pizza, risotto. Voor ik zelf de kookboeken in duik: welke vegetarisch gerecht moet ik absoluut maken in deze periode?
6 mei 2021
En #kookdegiro was van start. Het receptenoverzicht wilde ik graag nog ergens bewaren. Dus hier.
- Paprika-tomatensalade met burrata
- Melanzane alla parmigiana
- Spaghetti met knoflook en tomaatjes
- Ad hoc pastasaus met vega braadworst er in
- Gnocchigratin
- Panzanella
- Pizza
- Risotto
- Open Lasagne
- Restjesgroentenpastasaus
- Orecchiette con broccoli
- Spaghetti Carbonara
- Een pasta met gebakken paddenstoelen en gorgonzolasaus. En voor het Italiaans restaurant-gevoel Eros Ramazzotti op tijdens het koken
- Vrijdag, piadina met waterkers.
- Pasta a la Norma met basilicum uit eigen tuin
- Opnieuw paprikatomatensalade met burrata
- Pasta e Fagioli
- Rustdag. Ik had cursus vanavond en at buiten de deur. De cateraar had lasagne verzonnen, dat dan wel
- Gevulde pasta
- Frittata con le cipolle
- Spaghetti Cacio E Pepe
- Fusilli alle Zucchini
- Ribollita
Geef een reactie