Kook de Giro (terugblik)

Terwijl de Giro morgen z’n derde week in gaat, moest ik terugdenken aan een project dat zich in 2021 op Twitter afspeelde: Kook de Giro. Het was immers de coronaperiode, we sleepten ons van lockdown naar lockdown.

Met input van alle volgers gaf ik antwoord op deze vraag:

Zaterdag start de Giro d’Italia. Voor de renners een uitdaging, en om zelf ook een uitdaging te hebben bedacht ik 3 weken lang alleen Italiaans te koken. Pasta, pizza, risotto. Voor ik zelf de kookboeken in duik: welke vegetarisch gerecht moet ik absoluut maken in deze periode?

6 mei 2021

En was van start. Het receptenoverzicht wilde ik graag nog ergens bewaren. Dus hier.

  1. Paprika-tomatensalade met burrata
  2. Melanzane alla parmigiana
  3. Spaghetti met knoflook en tomaatjes
  4. Ad hoc pastasaus met vega braadworst er in
  5. Gnocchigratin
  6. Panzanella
  7. Pizza
  8. Risotto
  9. Open Lasagne
  10. Restjesgroentenpastasaus
  11. Orecchiette con broccoli
  12. Spaghetti Carbonara
  13. Een pasta met gebakken paddenstoelen en gorgonzolasaus. En voor het Italiaans restaurant-gevoel Eros Ramazzotti op tijdens het koken
  14. Vrijdag, piadina met waterkers.
  15. Pasta a la Norma met basilicum uit eigen tuin
  16. Opnieuw paprikatomatensalade met burrata
  17. Pasta e Fagioli
  18. Rustdag. Ik had cursus vanavond en at buiten de deur. De cateraar had lasagne verzonnen, dat dan wel
  19. Gevulde pasta
  20. Frittata con le cipolle
  21. Spaghetti Cacio E Pepe
  22. Fusilli alle Zucchini
  23. Ribollita

Commentaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om te reageren op je eigen site, voer de URL van je reactie in die een link naar de permalink URL van dit bericht moet bevatten. Je reactie verschijnt dan (mogelijk na moderatie) op deze pagina. Wil je je reactie updaten of verwijderen? Update of verwijder je bericht en voer de URL van je bericht opnieuw in. (Meer informatie over Webmentions.)


Backlinks

Geen verwijzing.