Nachtgedachten

Een paar dagen geleden kon ik niet slapen. Het was avond geweest en nacht geworden, ik had alle nachtelijke gedachten al gehad, maar ik viel niet in slaap. Het begon me te vervelen, dat wakker liggen. Eruit gaan en iets anders gaan doen vond ik geen alternatief. Een mens moet tenslotte slapen. En als je dat niet overdag wenst te doen, dan moet je dat ’s nachts doen.

Om toch iets te doen te hebben besloot ik een onderzoek te gaan doen. Wat voel je vlak voordat je in slaap valt, moest de centrale vraag zijn. Hier de voorlopige conclusies van mijn onderzoek.

1. Ik lig op m’n linkerzij. En m’n hoofd voelt alsof het naar rechts valt. Maar het is een permanent gevoel, ik beweeg niet maar lijk toch te vallen.

2. Langzaam raak ik de verbinding met alles onder de maag kwijt. Ik merk het pas op als ik even verschuif, dat daaronder ook nog een beetje gevoel zit.

3. Dan gaat alles op zwart, en dan de wekker.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *