Waarom ga ik er niet dood aan?

Uit het schap pakte ik een nieuwe verpakking Grozette Strooikaas. De vorige was op, na zo’n twee jaar gebruik. In de koelkast bewaren, schreef de fabrikant op de verpakking van dit exemplaar. Grozette Strooikaas bewaar ik nooit in de koelkast. Boter Dat smeersel wat je margarine of boter noemt, voor op brood trouwens ook niet. En toch ga ik niet dood. Waarom niet?

(Niet dat ik dat wil hoor, maakt u zich geen zorgen).


Comments

4 reacties op “Waarom ga ik er niet dood aan?”

 1. Omdat de fabrikanten overmatig voorzichtig zijn. Als ik me niet vergis, zijn ze daartoe verplicht. Een uiterste houdbaarheidsdatum op een potje zout — dat uit een miljoenen jaren oude zoutlaag is gebikt — is ook zoiets.

  Boter in de koelkast is trouwens inderdaad ranzig. Kaas en kaasachtigen bewaar ik er vaak wel omdat dat af en toe wel eens aan de schimmel wil gaan. Gedroogd spul? Kruidenkastje.

 2. Sosm ga je er niet perse dood aan, maar komt het de smaak ten goede als iets in de koelkast wordt bewaard. Boter bewaar ik zelf dan wel weer in de koelkast. Wat ik niet begrijp in een koelkast: pindakaas en notenpasta enzo.

 3. Virginie avatar
  Virginie

  Als je nou dat Zonnaturabrood in de koelkast bewaard, duurt het een dagje langer voordat je er je medemens de hersenen mee in kunt slaan…

 4. maarten avatar
  maarten

  @Max: dat spul waar ik het over heb is sowieso gedroogd, dus dat gaat niet zo snel schimmelen, en ten tweede zie je het kleurverschil met schimmels ook niet.

  @Katyo: welke dingen smaken beter uit de koelkast? (Rauwe) groenten krijgen meestal een betere s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *