Stadhuisbrug

Het centrum van de stad wordt gevormd door de Stadhuisbrug. Velen schrijven dat de Dom het middelpunt is, maar als je ’t mij vraagt is dat de Stadhuisbrug. De linker- en de rechteroever van de Oudegracht vervlechten zich hier en bovendien is dat het punt waarop het niet meer uitmaakt of ik er nu via de zuidelijke route of de noordelijke route naar toe fiets. De Dom is toch vooral een tochtige middeleeuwse wolkenkrabber, bedoeld om door toeristen gefotografeerd en beklommen te worden (ik ben er dus nog nooit op geweest)

Normaal gesproken is de Stadhuisbrug ook het punt waar de verkopers van krantenabonnementen of goede doelen staan. En draaiorgels. Met enige rationele irrationaliteit wandel je daar zo langs. Maar nu, neem afgelopen zaterdagmiddag. Al die vermaledijde politieke partijen waren er ook nog gaan staan. Zo werkt dat dus: de politiek naar de burger brengen: met z’n allen op een kluitje gaan staan. En er stond ook nog een club die reclame maakte voor healing. Het was nog net geen ellebogenwerk, maar kunnen ze die partijen niet wat beter spreiden. Of anders: inroosteren voor optredens op het Stadshuisbrug, zoals er ook zendtijd politieke partijen op tv bestaat. Dan is het centrum van de stad ook nog een keer genietbaar.


Comments

3 reacties op “Stadhuisbrug”

  1. Nog nooit op de Dom geweest? Foei! Iedere Utrechter moet eens in zijn leven de Dom op. Geboren Utrechters doen dat als kind, maar import moeten we er tegenwoordig blijkbaar op jagen. *schudt hoofd*

  2. maarten avatar
    maarten

    Hmm ja. Hoewel ik hoogtevrees heb is dat ook wel niet zo erg dat ik allerlei torens in het buitenland wel heb beklommen. Gelukkig heb ik nog wat jaren in deze stad om ‘m alsnog te beklimmen.

  3. Jaja, de Stadhuisbrug. Fijne trappen als de zon schijnt en ik de winkel een half uur kan verlaten om mijn bruine kleurtje op de toet bij te houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *