Een koe en een kruk

Al dagen zit u in spanning te wachten op het antwoord op de vraag of de Donau nou blauw is. Wel, de Donau op de plekken waar ik die gezien heb (Budapest en Vidin) was groengrauwbruingrijs. Niet erg blauw.

En er zijn ook echt veel paprika’s in Hongarije. En schaakwedstrijden op tv in Bulgarije. Live. En trolleybussen overal.

Voor het overige mag u alle vragen stellen die u heeft, maar nu moet ik verder met de checklist die mijn leven is. Want er moet nog gestofzuigd worden, een fotoserie gemaakt worden en een besluit vallen over een wereldmuziekfestival, waarvoor ik me natuurlijk eerst moet verdiepen in die muziek. Sommige van die Roma hebben het eigenlijk wel goed bekeken: ze hebben een koe en een kruk, en verder niet zoveel. En daar zitten ze dan de hele dag op. Het voorkomt een boel keuzestress.

Rest mij nog een prijs uit te reiken aan de prijswinnaar met het interessantste verhaal. In dit geval Frank met een creatief verhaal over Roemenië. De Bulgarije-koelkastmagneet met plaatjes van plaatsen waar ik verder ook niet geweest ben komt je kant op!


Comments

2 reacties op “Een koe en een kruk”

  1. Ik heb altijd al een
    Bulgaarse koelkastmagneet gewild.

    Uit die hunkering maakte ik ze
    vroeger zelf met eierdoppen en geitenhaar.

  2. Een koe en een kruk? Hier hebben ze altijd een accordeon en een kruk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *