De Giro in Israel

De Giro rijdt in Israël momenteel. Los van alle commentaren over de vermenging van politiek en sport, wilde ik wat opmerkingen maken over de routekeuze voor de etappes in Israël.

De etappes zijn als volgt:

  • een vlakke etappe langs de kust, naar Tel Aviv
  • Een vlakke etappe naar Eilat aan de Rode Zee.
Routeschema Giro 2018 / via innrng

Waarmee ik vind dat ze de meeste interessante parcoursen laten liggen: het noorden van Israël. Kijken we naar de hoogtekaart, dan zien we de hoogvlaktes in het Noorden van Israel, in Libanon en Syrie liggen.

Beste hoogtekaart die ik op het web kon vinden

Het noorden krijgt de meest regen van het land en is daardoor het groenste gebied. Daarnaast is dus het meest heuvelachtige gebied, met mooie wegen kronkelende wegen, waar vast een mooie wedstrijd is uit te stippelen. Misschien is het politiek niet helemaal haalbaar om direct de Golan-hoogvlakte op te fietsen, maar het zijn wel steile wegen door een prachtig gebied. Het naastgelegen Galilea biedt vergelijkbare mogelijkheden. Dus als het kan: graag nog even opnieuw, maar dan met serieuze routes.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *